SAMO ZA VOAJERE: Kafić sa špijunkom na ženskom WC-u!

Žene će stići na red u januaru, kada će ogledalo biti okrenuto, pa će moći da posmatraju lica muškaraca dok uriniraju nad pisoarima

  • 0

VOAJERI SU SVUDA! Austrijski umetnik Aleksander Rigler instalirao je u jednom bečkom kafiću jednosmerno ogledalo koje omogućava muškarcima da zavire u ženski toalet.

Potez koji će nesumnjivo obradovati perverznjake svih polova (ne zaboravite, ima žena koje vole da budu posmatrane u tim intimnim trenucima), ima međutim - kao i sve kod popularne umetnosti - skriveni cilj: autor tvrdi da želi da podstakne društvo da raspravlja o voajerizmu i nadzoru, u vremenu u kome su bukvalno svi posmatrani.

Jedan od zaposlenih u samom kafiću, Aleksander Kael-Kaelsberg, tvrdi da ogledalo prikazuje žene samo za lavaboom, i da ne ugrožava ničiju privatnost.

On, takođe, dodaje da će žene stići na red u januaru, kada će ogledalo biti okrenuto, pa će žene moći da posmatraju lica muškaraca dok uriniraju nad pisoarima.

Ovaj ugostiteljski objekat je, međutim, istakao znak koji upozorava žene da su deo "umetničkog projekta", nakon što su dobili pritužbe.

(M. B. / Foto: Flickr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA