SLON PROGOVORIO: Naučio da izgovara "zdravo", "sedi", "lezi" i "dobro" (VIDEO)

Azijski slon Košik zaprepastio je svet nakon što su naučnici zaključili da ume da izgovori pet reči na korejskom jeziku

  • 0

Azijski slon pod imenom Košik zapanjio je naučnike širom sveta nakon što je naučio da izgovara nekoliko reči korejskog jezika.

Naučnici su izjavili da je slon naučio da imitira ljudski govor i da zna da izgovori pet reči na korejskom jeziku – zdravo, ne, sedi, lezi i dobro.

Ovaj slon, koji se nalazi u jednom zoološkom vrtu, postavi vrh svoje surle u usta kako bi transformisao zvuke u uverljiv ljudski govor.

Košik se tako priključio listi životinja koje mogu oponašati ljudski govor, na kojoj se, osim papagaja, nalaze i neke neobične vrste.

Dr Angela Stoeger, koja je na čelu istraživanja sa Univerziteta u Beču, izjavila je da je prvi put videla Košika na nekim snimcima koji su se pojavili na Jutjubu. Nakon što je stupila u kontakt sa zoološkim vrtom Everland u Južnoj Koreji, Stoegerova je i otputovala u ovu zemlju kako bi snimila slona, prenosi Bi-Bi-Si.

- Zamolili smo Korejce, koji se nikad ranije nisu susreli sa Košikom, da zapisuju ono što čuju i razumeju kada im pustimo snimke na kojima slon oponaša ljudski govor. Svi su zapisali tačne reči - kazala je Stoegerova.

Naučnici su zaključili da slon zna da izgovori pet korejskih riječi: "annyeong" (zdravo), "anja" (seedi), "aniya" (ne), "nuwo" (lezi) i "choah" (dobro).

Iako Košik zvuči veoma uverljivo, naučnici smatraju da on ne shvata reči koje izgovara i veruju da je počeo da priča kako bi se lakše povezao sa ljudima.

(Telegraf.rs / Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA