UZNEMIRUJUĆE: Dečaku ruka tri puta veća od noge - otiče mu već 10 godina (FOTO)

Dečaku iz Zimbabvea Vuhvahu Rahuhaliju ruka već godinama otiče, a doktori i dalje ne znaju uzrok toga. "Lekari su nam predlagali amputaciju, ali ja to stvarno ne mogu da dozvolim, jer se i dalje ne zna da li postoji lek", kaže majka dečaka

  • 2

Vuhvaho Rahuhali (13), dečak iz Zimbabvea, oduvek je želeo da postane doktor, ali mu je zbog ruke, koja mu otiče već deset godina, to onemogućeno pošto ne ide u školu. Naime, dečaku ruka u poslednjih 10 godina neverovatno brzo raste i tri puta je veća od njegove noge, a prema rečima njegove majke, niko ne zna šta mu je.

- Doktori su nam predlagali amputaciju, ali ja to stvarno ne mogu da dozvolim. Još se ne zna šta je prouzrokovalo ubrzan rast i i dalje se ne zna da li postoji lek - rekla je majka.

Vuhvaho ne ide u školu, jer ga desna ruka boli, ali i zato što se plaši da će mu se drugovi smejati. Naime, Vuhvahovljeva ruka počela je da otiče kada je dečak pao u dvorištu sa tri godine. Majka ga je odvela kod lekara, međutim, oni nisu našli ništa neobično. Uprkos tome, dečaku je ruka počela da otiče i tako je to već 10 godina.

Kako je istakla majka, doktori u njihovom gradu nemoćni su da pronađu lek, a za specijaliste nemaju novca.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA