DETEKTOR PEDOFILA: Korejac osmislio spravu koja locira siledžije

Južna Koreja je nedavno uvela pravilo po kome svi evidentirani pedofili moraju da nose elektronske nanogvice na osnovu kojih im se prati kretanje. Izum Hong Gvang Uija (43), koji je otac četvorogodišnjeg dečaka, koristi se ovim da bi svako mogao da zna ko mu je u blizini

  • 1

Sa ciljem da što više iskoreni pedofiliju, Južna Koreja je uvela pravilo po kome svi evidentirani pedofili moraju da nose elektronske nanogvice na osnovu kojih im se prati kretanje u svakom trenutku. Ekstremniji vid kažnjavanja istih je hemijska kastracija koja je u Rusiji, Moldaviji i drugim zemljama već usvojena.

Kako bi unapredio i istovremeno olakšao sistem hvatanja istih, bivši inženjer u vojsci Južne Koreje Hong Gvang Ui (43) osmislio je genijalnu spravu - detektor za pedofile!

- Kao otac četvorogodišnjeg deteta morao sam da uradim nešto kako bih spasao svoje dete, a i drugu decu koja su sve češće žrtve pedofila - rekao je on.

U čemu je stvar? Specijalna naprava osmišljena je tako da se alarm na detektoru oglasi svaki put kada se registrovani pedofil sa nanogvicom približi nosiocu uređaja bliže od 30 metara, automatski čitajući signal sa nanogvice koji se svakih šest sekundi šalje policiji u kontrolni centar.

Hongu već stižu ponude da ovaj uređaj počne da prodaje putem interneta, ali on želi da se nađu pre svega u školama. Profit mu je manje bitan, važnija mu je bezbednost dece i sigurnost društva.

- Prevencija je pola posla. Želja mi je da pomognem u hvatanju pedofila - rekao je Hong.

(I. D. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA