ŠOKANTNO: Amerikanki mozak cureo kroz nos (FOTO)

"Tečnost nije kapala, doslovno mi je curila iz nosa, i to čim bih se nagnula napred. Nisam to mogla da kontrolišem", rekla je Aundri Aragon, koju su lekari u početku ubeđivali da je u pitanju obična alergija

  • 1

Amerikanki Aundri Aragon više od četiri meseca je bistra tečnost, bez ukusa, curila iz nosa. Detaljnim pregledima utvrđeno je da je ženi cureo mozak kroz nos, odnosno cerebrospinalna tečnost koja okružuje mozak i kičmenu moždinu.

Ova Amerikanka je obišla mnogo doktora, ali su je svi uveravali da je u pitanju obična alergija. Jedan od lekara je posumnjao da joj kroz nos curi tečnost koja okružuje mozak, ali joj je ipak prepisao samo sprej za nos.

- Tečnost nije kapala, doslovno mi je curila iz nosa. Samo kad bih se nagnula napred, počela bi da teče iz leve nozdrve. Nisam to mogla da kontrolišem - rekla je Amerikanka za "ABC News".

Curenje likvora - tečnosti koja okružuje mozak i kičmenu moždinu - izuzetno je retko stanje i pojavljuje se jednom na 100.000 ili 200.000 pacijenata. Aundri su operisali u oktobru, u Arizoni, a otorinolaringolog je rekao kako je ovo bilo izuzetno opasno jer je najčistiji deo tela dolazio u kontakt s najprljavijim - nosom.

Iako je izlečena, Aundri još mora da bude pod nadzorom kako likvor ne bi ponovo počeo da joj curi.

- Lekari su bili divni i poštovali su moju religiju. A imala sam i mnogo sreće - istakla je Aragonova, koja je inače Jehovin svedok, a kojima je, prema njihovom uverenju, zabranjeno da tokom lečenja dobijaju tuđu krv.

(I. D. / Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA