LUDI KINEZI: Mirišu "vetrove" pacijenata za 50 hiljada dolara (VIDEO)

Zdravstveni sistem najmnogoljudnije zemlje sveta ima vrlo neobične stručnjake: profesionalne "mirisače golubova" koji imaju zadatak da na osnovu smrada rektalnog gasa pacijentima postave dijagnozu

  • 1

Ako ste ikada pomislili da je baš vaš posao najgori na svetu, razmislite još jednom: ovaj koji ćemo vam danas predstaviti zaista nema konkurenciju. Naime, u Kini ljude plaćaju da mirišu "vetrove" pacijenata da bi im na osnovu toga odredili dijagnozu i uopšteno - zdravstveno stanje.

Prema tome, ljudi ovim "stručnjacima" bukvalno - da se tako izrazimo - "puštaju goluba" u lice,  a verovali ili ne za ovaj posao oni su plaćeni sa čak 50.000 dolara godišnje.

Koliko su oni profesionalni govore iskustva mnogih koje su spasli od teških bolesti prepoznajući im bolest na osnovu rektalnog gasa.

Ukoliko rektalni gas ima baš jako neprijatan miris, to ukazuje na bakterijsku infekciju, a ukoliko gas miriše na ribu, to veoma često ukazuje na bolest digestivnih organa ili u krajnjem slučaju na tumor. Kako ističu, miris gasa na beli luk često ukazuje na prejedanje i na moguću upalu debelog creva.

Na neki svoj bizarni način, ovaj posao za Kinu izgleda i više nego idealno, ali pre nego što se, poneseni novcem, spakujete i krenete put Kine, potrebno je da znate da postoje uslovi za ovaj posao.

Naime, kako bi dobili ovaj posao, kandidati moraju da imaju između 18 i 45 godina, da su nepušači i da su im disajni organi "kristalno čisti". Kada ispunite ove početne uslove, idete na testiranja različitih mirisa kao i na trening (šta god da se tamo trenira) koji ukoliko prođete dobijate posao.

Pogledajte video-snimak:

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • bata

    10. decembar 2012 | 18:29

    Za 50000 dolara ko god hoće može da mi se pos*re u usta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA