U SUSRET SMAKU: Kupite karte za raj i pakao - sa popustom!

"U prodaji su se pojavili i kompleti za preživljavanje u kojima se nalaze lekovi, namirnice, konopac i sapun", navodi "Glas Rusije"

  • 3

OSTALO JE JOŠ 9 DANA! Najavljeni "smak sveta" 21. decembra, prema kalendaru Maja, kako ga tumače neki istraživači, mnoge uveseljava dok ga pojedini čak i priželjkuju. Reagovanja su različita, dok poljski list "Super ekspres" sprovodi anketu o smaku, u Ukrajini se na jednom internet-resursu prodaju "karte za raj ili pakao sa popustom".

Naime, u prodaji su kompleti za smak sveta u kojima su predviđeni lekovi, namirnice, konopac i sapun, navodi "Glas Rusije".

Istraživači koji su proučavali kalendar Maja i znaju ga kao "svoj džep" pokušavaju da na sve načine smire uzburkanu javnost. Direktor centra za proučavanje istorije i kulture Maja "Konorozov" Galina Jeršov ističe da su svi razgovori o "smaku sveta" samo još jedan način da se izvuče novac od neupućenog stanovništva.

- To čak nije ni teorija jer teorija podrazumeva naučno istraživanje, to je jednostavno šarlatanstvo - rekla je Jeršova.

- Ruski naučnik Jurij Knorozov dešifrovao je jezik Maja. A jezik Maja i kultura Maja jedan je od najvažnijih doprinosa svetskoj kulturi. U stvari, prema kalendaru Maja, neće nastupiti smak sveta, nego će početi nova era - poručuje Jeršova.

(I. D. / Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • hihihihihihi

    11. decembar 2012 | 22:36

    Ovo samo maloumne osobe mogu uraditi....-.-

  • Tozla-Zlato (Ipak Zlata)

    11. decembar 2012 | 22:33

    Ooo Bozee..gde ide ljudska glupost. Pa zbog covekove najvece (nazalost) gluposti ce i biti smak sveta. Sacuvaj nas Boze!!!

  • pluSbuS

    11. decembar 2012 | 22:39

    smak svetaaaaaaaaaaa!!! jedva cekam da vidim taj "nemili" dogadjaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA