METALIKA MU JE DOBAR DRUGAR: Prima invalidninu jer je zavistan od hevi metala!

- Već deset godina pokušavam da izdejstvujem da se ovo proglasi invaliditetom. Posetio sam tri psihologa pre nego što su složili da mi je to potrebno da bih izbegao diskriminaciju - rekao je Rodžer Tulgren

  • 0

ŠVEDSKI STANDARD! Muzička sklonost jednog tamošnjeg ljubitelja hevi metala je zvanično prepoznata kao invaliditet, a rezultati psihološke analize mu sada omogućavaju da dopuni svoje prihode državnim davanjima.

Rodžer Tulgren (42), iz Haslholma na jugu Švedske, nedavno je počeo da radi kao perač sudova u lokalnom restoranu. Zato što hevi metal dominira mnogim aspektima njegovog života Služba za zapošljavanje je pristala da plaća deo njegove plate, a njegov novi šef mu je dozvolio da pušta glasnu muziku na radnom mestu.

- Već deset godina pokušavam da izdejstvujem da se ovo proglasi invaliditetom. Posetio sam tri psihologa pre nego što su složili da mi je to potrebno da bih izbegao diskriminaciju - rekao je Tulgren.

Tulgren se prvi put zainteresovao za hevi metal kada je njegov stariji brat 1971. doneo kući album Blek Sabata i od tada je malo šta drugo interesovalo ovog ostarelog rokera sa dugačkom crnom kosom, velikim brojem tetovaža i nakitom sa kosturskim lobanjama. Tvrdi da je samo u protekloj godini bio na skoro 300 koncerata, te da je često propuštao da ode na posao zbog toga.

To je na kraju dojadilo njegovom prethodnom poslodavcu i ostao je bez posla, na socijalnoj pomoći.

Ali njegovi razgovori sa psiholozima su doveli do rešenja.

- Morao sam da potpišem dokument na kome piše: "Rodžer oseća jaku potrebu da pokaže svoj hevi metal životni stil. To ga dovodi u tešku poziciju na tržistu rada. Stoga mu je potrebna dodatna finansijska podrška." Sada mogu sa njim da se pojavim na razgovoru za posao u mojoj normalnoj odeći - rekao je.

Njegov novi šef mu dozvoljava da uskladi svoje radno vreme sa koncertima, dokle god kasnije nadoknadi izgubljeno vreme, da se oblači kako poželi i da sluša metal, ali ne preglasno kada ima gostiju u restoranu.

(Telegraf.rs / Foto: MySpace.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA