BIZARNO: Klade se na datum smrti obolelih od raka! (FOTO)

Uz umiruće pacijente često se pored članova porodice nađu i kladioničari koji odokativno procenjuju da li i koliko bi trebalo da ulože na smrt pacijenta. Osobe koje najviše para ostavljaju su doktori i sestre koji najpouzdanije znaju dijagnozu pacijenta na koga se klade

  • 0

SAMO JE SMRT SIGURAN POSAO, KAŽU ČUVENI TOPALOVIĆI! U tajvanskom trećem najvećem gradu Taićung primenjuje se krajnje bizaran oblik klađenja. Naime, u jednoj bolnici na odeljenju onkologije doktori i sestre se klade čiji će pacijent prvi umreti od raka.

Bolesno je šta će sve ljudi raditi zbog novca, a u ovom slučaju nisu u pitanju sitne opklade. S obzirom na to da su u pitanju ljudski životi, opklade ponekad iznose ukupno i do 30 miliona dolara.

Da stvar bude gora, ova vrsta opklade napravila je pravi biznis kladionicama u ovom gradu u kojima se pored fudbalske ili košarkaške utakmice, možete kladiti i na nečiji život. Osobe koje najviše para ostavljaju su doktori i sestre koji najpouzdanije znaju dijagnozu pacijenta na kojeg se klade.

Lokalni mediji prenose kako se pored umirućih pacijenata često pored članova porodice nađu i kladioničari koji odokativno procenjuju da li i koliko bi trebalo da ulože na smrt pacijenta.

Procedura klađenja je veoma jednostavna, najmanji iznos koji može da se uplati je 40 dolara, ali nije neobična situacija da se uloži i čak 350.000 dolara. Ukoliko pacijent umre u roku od mesec dana, kladionica zadržava sav novac. Međutim, kada prođe rok od mesec dana, svakog dana ulog skače. Ako pacijent ne umre za šest meseci, veruje se da se izvukao i novac opet pripada kladionici.

Najbizarnije od svega je činjenica da i kladioničari ovaj biznis razvijaju u dogovoru sa pacijentom kome obećaju 10 odsto od uloženog. Ukoliko preživi, pacijent ne dobija ništa, ali ukoliko umre, njegova porodica dobija novac. Ovakve predloge prihvataju najčešće veoma siromašne porodice.

(I. D. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA