TRUJU BEBE ZBOG PARA: Alkoholom oštećuju fetuse zbog socijalne pomoći (VIDEO)

Majke iz Južne Afrike odlučuju se da naškode svojoj deci kako bi nakon njihovog rođenja mogle da dobijaju socijalnu pomoć za decu ometenu u razvoju, u iznosu od 20 funti mesečno

  • 0

Mlade trudnice iz veoma siromašnih krajeva Južne Afrike donose krajnje očajničke odluke. Naime, one piju nelegalan alkohol  kako bi oštetile fetus bebe. Majke se odlučuju da naškode svojoj deci kako bi nakon njihovog rođenja mogle da dobijaju socijalnu pomoć.

Suma koju majke mesečno dobijaju za decu koja su ometena u razvoju je 20 funti, a s obzirom na siromaštvo koje vlada, njima taj novac dosta znači. Ipak, socijalne službe ističu da na taj način majke unapred osuđuju svoju decu na veoma mučan život.

- Taj alkohol koji majke piju je veoma štetan i ostavlja trajne posledice. Samo neke od mnogih su trajni gubitak glasa deteta, kao i deformiteti delova tela - rekla je doktorka lokalne bolnice, i dodala da je jako tužno videti tu decu.

Vlasti takođe ne reaguju povodom ovog namernog onesposobljavanja dece. Naprotiv, alkohol koji majke piju dostupan je u mnogim radnjama po veoma povoljnoj ceni od 15 penija.

Pogledajte dokumentarac o ovom slučaju:

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA