DA LI BISTE OVO JELI? Hobotnica, živa servirana (VIDEO)

Ljigavo morsko biće može da se servira iseckano na sitne komade koji se obično još mrdaju na tanjiru, a za hrabrije, može da se servira i cela

  • 0

ŠTO JUŽNIJE, TO TUŽNIJE! Premda se to ne može baš u svakom smislu primeniti na jednu od najjačih svetskih ekonomija kao što je južnokorejska, vest koja je pred vama na neki način je, ipak, tužna. Možda i na više od jednog načina. Naime, žitelji ove azijske države imaju izuzetno neobičnu kuhinju, a popularno jelo "sanakdži" verovatno je ubedljivo najuvrnutije: u pitanjuje hobotnica koja se servira i jede živa. Tačnije, guta.

Hobotnica može da se servira iseckana na sitne komade koji se obično još mrdaju na tanjiru. Za hrabrije, može da se servira i cela. Kada uspete da se izborite se mekušcem koji se jako bori da ne bude pojeden, začinite ga susamovim uljem i progutate celog.

Samo bi trebalo da budete pažljivi pošto pipci mogu da se zalepe za grlo i blokiraju disajni put, a zabeleženo je i nekoliko slučajeva gušenja kao posledica jedenja "sanakdžija".

Prijatno.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA