Mora da smrša 227 kilograma da bi mu odstranili tumor težak 32 (FOTO)

Prvom operacijom lekari će Skotu Jakobsonu iz Oregona smanjiti želudac kako bi, nakon što prirodno izgubi kilograme, mogli da mu operišu tumor. Čitava situacija ne bi bila toliko teška da ovaj otac pored zdravstvenih nema i finansijskih problema: operacija želuca košta 18.000 dolara

  • 1

Skot Jakobson iz Oregona, otac osmoro dece, mora da izgubi 227 kilograma kako bi lekari mogli da mu odstrane tumor koji je težak 32 kilograma. Naime, 50-godišnji otac iz Oregona imaće dve odvojene operacije koje mogu da budu koliko dobre, toliko i opasne za njega.

Prvom operacijom lekari će mu smanjiti želudac kako bi, nakon što prirodno izgubi kilograme, mogli da mu operišu tumor. Čitava situacija ne bi bila toliko teška da ovaj otac pored zdravstvenih nema i finansijskih problema. Naime, operacija želuca košta 18.000 dolara od kojih do 22. februara treba da se plati trećina.

Jakobson, socijalni radnik i otac osmoro dece, ispričao je kako je dospeo u ovo stanje.

- Nisam nikada bio ovoliko debeo, stvar se naprosto otela kontroli. Nema dijete koju nisam probao, čak sam sa suprugom držao mnoge. Retko kad izlazim i nedovoljna pokretljivost me je dovela u ovo stanje. Samo sedim kod kuće i jedem a s vremenom mi se i želudac proširio - ističe Jakobson.

Kako kaže, jedan od razloga zbog kog retko izlazi je taj jer se boji podrugljivih pogleda.

- Sramota me je da izađem, ljudi neprestano zure u mene, ja to ne mogu da podnesem, sramota me je - dodaje Jakobson. Da stvar bude gora, nakon različitih testova koje je pred prvu operaciju vršio, pronađen mu je rak tiroidne žlezde.

Iako je rak ubrzo otklonjen, ponovo se javio u septembru. Tada je utvrđeno da je neophodno da se obave dve zasebne operacije, od kojih je jedna smanjivanje želuca.

(I. D. / Foto: AP, Facebook)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA