MUTANT: Dvoglavi gušter živeo šest meseci! (FOTO)

Ovaj bizarni mutant rođen je u privatnom uzgajalištu, a njegov vlasnik je nameravao da ga hrani duplo (odnosno na oba para usta) ne bi li preživeo. Međutim, njegov ljubimac je, ipak, uginuo

  • 1

Gušter sa dve glave uspeo je da preživi čak šest meseci, a zatim je predat Univerzitetu u Nemačkoj

Ovaj bizarni mutant rođen je u privatnom uzgajalištu, a njegov vlasnik je nameravao da ga hrani duplo (odnosno na oba para usta) ne bi li preživeo, međutim, njegov ljubimac je uginuo nakon šest meseci.

Obe glave kod ovakvog gmizavca imale su mozak i nekako delile kontrolu nad organima i kukovima, ali pošto specifične strukture ovih veza mogu da variraju, često dolazi do nepovezanih pokreta. Ove životinje često su dezorijentisane i njihovi mozgovi kao da se raspravljaju jedan sa drugim, što često može dovesti do besciljnog vijuganja pri njihovom kretanju.

Kod zmija, na primer, svaka glava može napasti, pa čak pokušati da proguta drugu.

Vrsta ovog guštera - vatreni salamender - verovatno je najpoznatija vrsta u Evropi. Ima neverovatno dug životni vek, a jedan njen predstavnik živi već 50 godina u nemačkom prirodnjačkom muzeju Kenig.

Ovaj primerak, ipak, nije bio te sreće.

(M. R / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marija

    19. februar 2013 | 23:10

    familija Salamandridae pripada ordo(u) Caudata(repati vodozemci) tj.classis Amphibia ( vodozemci), a ne gusterima, sto je classis Reptilia

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA