HOROR: Žena rodila bebu bez glave!

Ovakvi slučajevi se javljaju uglavnom kod jednojajčanih blizanaca i to jednom u 40.000 živorođenih. Jedna od karakteristika je odsustvo funkcionalnog srca, a blizanac preživi do porođaja izvlačeći krv iz zdravog blizanca

  • 0

Za 30-godišnju ženu iz Mumbaja u Indiji prošli četvrtak bio je dan izuzetno podeljenih osećanja, pošto je rodila jednog zdravog dečaka i bebu bez glave. Deformisani fetus je bio mrtvorođen, rekla je doktorka iz bolnice "Bombaj".

- Roditelji su i dalje u šoku - kaže doktorka Šilpa Ambekar, ginekolog koja je lečila majku za vreme trudnoće. Doktorka Ambekar je rekla da je beba imala samo abdomen bez glave, vrata ili lica.

- Dete je imalo jedan ekstremitet, pošto su joj prsti izlazili direktno iz abdomena - rekla je.

Kod ovakvih slučajeva, koji se javljaju uglavnom kod jednojajčanih blizanaca i to jednom u 40.000 živorođenih, jedna je od karakteristika odsustvo funkcionalnog srca, a blizanac preživi do porođaja izvlačeći krv iz zdravog brata.

Roditeljima, koji su hteli da ostanu anonimni, rečeno je za problem u petom mesecu trudnoće.

- Ponuđen im je medicinski pobačaj, ali majka nije želela da naškodi zdravoj bebi i odlučila je da nastavi sa trudnoćom - rekla je Ambekar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA