Koliko biste platili da živite kao beskućnik? (FOTO)

I dok se hotelski lanci utrkuju za što većim i luksuznijim sobama, hotel "Faktum" u Geteborgu goste smešta po prljavim ćoškovima, sa lokalnim skitnicama, a namera je da se privuče pažnja na ljude koji žive na ulici

  • 1

Hotelski lanci učinili bi sve da privuku što više posetilaca i popune smeštajne kapacitete. Međutim, hotel "Faktum" u Geteborgu, u Švedskoj, ne nudi sobe, već posetiocima naplaćuje 100 kruna (12 evra) da noć provedu na ulici i spavaju sa lokalnim beskućnicima.

I dok se drugi utrkuju za što većim i luksuznijim sobama, hotel "Faktum" u Geteborgu goste smešta po prljavim ćoškovima, sa lokalnim skitnicama.

- Lokacija sa veličanstvenim pogledom na grad, smeštaj van granica običnog - glasi jedan od opisa hotelske "sobe", koja se u ovom slučaju sastoji od klupe u parku na turobnoj, napuštenoj terasi na obodu šume. Druge ponude uključuju mesta ispod mosta, na dokovima, napuštenim fabrikama i na stadionima koji se tokom zime zalede i pretvore u prave ledene dvorane.

Inicijativa je potekla od švedske humanitarne organizacije i magazina "Faktum", i namera je da se privuče pažnja na ljude koji žive na ulici. Nadoknada je mala donacija i pomoć beskućnicima kojom možete čak steći i nove prijatelje, naravno, ukoliko ste dovoljno veliki avanturista da spavate pod hladnim skandinavskim nebom.

Donacije su namenjene humanitarnom fondu "Faktum" magazina, koji prodaju ljudi koji žive na ulici. Organizacija se trudi da podigne svest o beskućnicima i socijalno ugroženim i obezbedi im radna mesta.

(M. R. / Izvor: Faktumhotels.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA