Beskućnik dobio 100.000 dolara zato što je vratio dijamantski prsten (FOTO)

Bil Rej Heris iznenadio se kada je u svojoj čaši kojom sakuplja sitniš pronašao vredni nakit, međutim, zbog svog predosećaja odlučio je da ga ne založi, već da sačeka vlasnicu da se vrati po njega

  • 0

Bil Rej Heris, beskućnik iz Kanzas Sitija u američkoj državi Misuri, bio je šokiran kada je u svojoj posudi kojom skuplja novac našao dijamantski prsten.

- Prsten je bio ogroman i znao sam da je skup - rekao je Heris.

Nije hteo da ga založi jer je imao predosećaj da će se vlasnik vratiti po njega i zato ga je stavio na sigurno mesto.

Ispostavilo se da je prsten vlasništvo Sare Darling, koja je bila očajna kada je shvatila da ga je izgubila.

- Bilo je užasno. Bio je to strašan gubitak, jer mi prsten znači mnogo više od čisto materijalnog - rekla je Darling, i dodala da ga ne skida često, ali da ga je taj dan stavila u tašnu, jer joj je izašao blagi osip po prstu.

Kada je shvatila da nema prstena, vratila se do Herisa, ali nije mogla da ga pronađe. Pokušala je ponovo i sledećeg dana ga je srećom našla.

- Pitala sam ga da li me se seća i rekla da mislim da sam mu dala nešto što mi je veoma vredno, a on me je pitao da li je to prsten, na šta sam ja pozivitno odgovorila. Rekao mi je da ga je sačuvao - rekla je Sara.

Ona je objasnila da povratak prstena smatra čudom. Da bi pokazala svoju zahvalnost ona i njen muž su otvorili stranicu za donacije ne bi li prikupili sredstva za Herisa.

Zasad su prikupili više od 3.800 donacija u vrednosti od 100.000 dolara. Novac će biti predat Herisu po završetku kampanje.

- Pre nekoliko godina mojoj majci je ukraden prsten iz kuće. Do danas se sećam ružnog osećaja u stomaku. Nadam se da će vaš primer poslužiti drugima i ohrabriti ih da vas nagrade - napisao je Tero Studžs, koji je donirao Herisu 10 dolara.

Sarin muž Bil Krejsi rekao je da se sastao sa Herisom da bi ga obavestio o napredovanju fonda i upoznao ga bolje. A zatim mu je pomogao da popravi bicikl.

- Pričali smo o mnogim stvarima koje su vezane za porodični prsten i količini donacija koje su prikupljene. Pričao sam mu da bi prsten za nekoliko godina mogla da nasledi naša ćerka - rekao je Bil.

Heris je skromno rekao da mu iznenadna pažnja prija, ali da ne misli da ju je u toj meri zaslužio.

- Dokle je došao ovaj svet kad se sve ovo dešava samo zato što sam vratio nekome nešto što mu pripada? - zapitao se Heris.

(M. R. / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA