Kako je zatvor pretvoren u luksuzni hotel (FOTO) (VIDEO)

Otvoren 1862. kao zatvor nije bio omiljena destinacija u 19. i 20. veku, ali stvari su se značajno promenile. Zatvor je prestao sa radom 2007. godine, pretvoren je u luksuzni hotel i sada gosti plaćaju velike pare za noćenje u zatvorskim ćelijama

  • 1

Nakon što je služio kao jedan od najozloglašenijih zatvora u Holandijiu periodu od skoro 150 godina, Het Aresthaus u Rurmondu je konvertovan u luksuzni hotel iz koga verovatno ne bi hteli da izađete.

Otvoren 1862, nije bio omiljena destinacija u 19. i 20. veku, ali stvari su se sada značajno promenile. Zatvor je prestao sa radom 2007. godine i sada gosti plaćaju velike pare za noćenje u zatvorskim ćelijama, iako ćelije nisu prava reč za opisivanje raskošnog smeštaja u hotelu.

Zatvoreničke odaje, kojih je bilo 105, pretvorene su u 40 prostranih soba, od kojih su 24 standardne veličine, 12 su deluks, a tu su i četiri apartmana. Sve sobe su elegantno dizajnirane, opremljene modernim nameštajem, klimatizovane, imaju velike televizore, besplatan bežični internet i aparat za kafu. Hotel, takođe, ima i saunu i teretanu.

U slučaju da ste zabrinuti zbog zatvorske ishrane, dovoljan je jedan pogled na meni u restoranu, pa ćete biti uvereni da se ovde ne služi samo hleb i voda. Gosti takođe mogu prisustvovati i tematskim večerama, na kojima će dobiti zatvorske uniforme, ali mnogo prijatniji obrok od nekadašnjih stanara.

Po svemu sudeći, Het Aresthaus nije tako loše mesto za ležanje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA