Univerzitet studentima nudi kokain!

U programu britanskog Kraljevskog koledža neće moći da učestvuju studenti koji inače konzumiraju ovu drogu, zatim studenti stomatologije ili medicine, a oni koji će učestvovati u istraživanju neće smeti da se farbaju ili šišaju 120 dana

  • 3

Vodeći londonski fakultet ponudio je svojim studentima da kao deo kliničkog istraživanja o uticajima droga na organizam - šmrču kokain.

Sa londonskog Kraljevskog koledža (King's College London) prošle nedelje studentima je poslato na stotine mejlova u kojima se traže "zdravi muški volonteri između 25 i 40 godina koji žele da učestvuju u istraživanju koje uključuje nazalnu upotrebu kokaina".

Istraživanje će biti sprovedeno da bi se "bolje razumelo kakav uticaj ova teška droga ima na organizam". Na fakultetu ovaj projekt nazivaju "važnim naučnim istraživanjem", prenosi "Dejli mejl".

U programu neće moći da učestvuju studenti koji inače konzumiraju ovu drogu, zatim studenti stomatologije ili medicine, a oni koji će učestvovati u istraživanju neće smeti da se farbaju ili šišaju 120 dana. Tačno toliko dana će istraživači pratiti kakve sve posledice na njihove organizme ima ova droga.

Studenti kojima istraživači odobre učestvovanje dobiće i "finansijsku kompenzaciju" za utrošeno vreme i eventualne dodatne troškove.

Projekt je odobrio Vestminsterski odbor za etiku u istraživanjima, a nadgledaće ga toksikološko odeljenje bolnice "Sveti Tomas".

- Ovo je važno naučno istraživanje koje će pomoći da se otkrije kako se kokain širi ljudskim telom. Dobili smo sva etička odobrenja. Istraživanje će biti sprovedeno pod najstrožim nadzorom u opremljenom kliničkom istraživačkom odeljenju - rekao je portparol univerziteta.

Osnovan 1829. godine, Kraljevski koledž broji oko 18.600 redovnih studenata, a 2012. godine proglašen je 12. najboljim fakultetom u Evropi. Među trenutnim i bivšim polaznicima i profesorima nalazi se čak deset dobitnika Nobelove nagrade.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • steppa

    26. februar 2013 | 12:24

    Znaci,sada ce Saric morati da otvori neku ispostavu u Engleskoj.

  • русија

    27. februar 2013 | 03:08

    чеда прашак би завршио овај факултет са најбољом оценом

  • gudra

    26. februar 2013 | 18:21

    Tu bi se i ja prijavio....dajte mi 5 magra dnevno i super

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA