Hor zbog koga će vam prokrvariti uši (VIDEO)

Meštani smatraju da je hor proizvod dugih noći u finskom gradiću u kome se ne događa mnogo toga interesantnog, severnofinskog humora, koji se graniči sa apsurdnim, i velike količine votke

  • 1

"Hor muškaraca koji viču" iz grada Oulua na severu Finske čini 30 muškaraca, obučenih u smokinge, koji od vike stvaraju muziku. Meštani smatraju da je hor proizvod dugih noći u gradiću u kome se ne događa mnogo toga interesantnog, severnofinskog humora koji se graniči sa apsurdnim i velike količine votke.

- Jedan od najvažnijih delova nastupa je elemenat iznenađenja - kaže Petri Sirvio, osnivač i dirigent hora.

Nihov nastup je zaista iznenađujuć. Kada ih vidite kako disciplinovano stoje u formaciji, sa ozbiljnim izrazom na licu, sigurno ćete očekivati nešto "muzikalnije". Ali vas čeka gromoglasni uzvik koji će vas definitivno šokirati.

Izvode raznovrsne kompozicije, od svojih verzija nacionalnih himni do uspavanki.

- Mislim da je tišina tradicija u Finskoj, ovde pričamo samo kada imamo nešto da kažemo. Zato vikanje nije alternativa pevanju, nego ćutanju - objašnjava Sirvio.

Na ideju je došao pre 20 godina, kada je objavio oglas u novinama u kome traži ljude koji hoće da viču. Javilo se 20 muškaraca, a od tada je u horu učestvovalo 170 ljudi. Neki članovi su profesionalni muzičari, dok ostali samo uživaju u vikanju.

Mika Ronkainen, lokalni filmski režiser, napravio je dokumentarac o horu i negovom osnivaču, koji se zove "Muškarci koji vrište" i prvi je finski film primljen na "Sandens festival".

Pogledajte trejler za dokumentarac o ovom neobičnom horu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA