KAO U GROBU: Najmanji stanovi na svetu imaju 1,7 metara kvadratnih! (FOTO) (VIDEO)

Pred vama su najjeftiniji stanovi u japanskoj prestonici Tokiju: mesečna renta za njih iznosi "tričavih" 585 američkih dolara. Ujedno, ovo su najmanji stanovi na svetu: imaju samo 1,7 metara kvadratnih

  • 2

Ako se neprestano žalite zbog toga što su stanovi u Beogradu preskupi za iznajmljivanje i zbog toga što često ne dobijate za svoj novac ono što mislite da bi trebalo da dobijate, ovo će vam definitivno popraviti raspoloženje.

Pred vama su najjeftiniji stanovi u japanskoj prestonici Tokiju: mesečna renta za njih iznosi "tričavih" 585 američkih dolara. Ujedno, ovo su najmanji stanovi na svetu: imaju samo 1,7 metara kvadratnih.

Zapravo, u pitanju su maleni "kovčezi" koji se nalaze u ormanima, bez prozora, a njihovi žitelji dele zajedničko kupatilo.

U cenu su uključeni grejanje i struja. Pitamo se da li bi možda bilo pametno da se u cenu uključi i tretman za lečenje od napada panike, pošto će se čak i neklaustrofobična osoba u ovakvom stanu osetiti čudno.

Pre nego što kažete "ludi Japanci" i odmahnete rukom, imajte u vidu da su ovi stanovi čak i u Zemlji izlazećeg sunca naišli na osudu javnosti i uopšte se ne smatraju normalnom pojavom.

Da li će je zabraniti, sumnjamo. Japan nije takav tip zemlje.

Ako vam ova vest zvuči poznato, zvuči vam poznato sa razlogom. Nedavno smo pisali o neverovatnim uslovima u kojima žive stanovnici Hongkonga, koji u siromašnim kvartovima obitavaju spakovani kao sardine.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zuhra

    28. februar 2013 | 23:43

    Bas smo se utesili....ne zivimo mi u tokio nego u srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA