HIT DANA! Kinezi farbaju travu u zeleno (VIDEO)

Kineski reporteri snimili su radnike gradskog zelenila Čengdua kako užurbano prskaju zelenu farbu po travnatim površinama pored gradskih ulica. Gradski oci tvrde da je tečnost "hranljiva" i da u njoj nema ničega toksičnog

  • 3

LAŽNA ČAK I TRAVA! U kineskim gradovima obavijenim smogom život ponekad izgleda suviše sivo, ali zvaničnici grada Čengdu našli su jednostavno rešenje za ulepšavanje svog grada - zove se "Top Grin" i u pitanju je sredstvo za ozelenjavanje travnatih površina.

Kineski reporteri snimili su radnike gradskog zelenila Čengdua kako užurbano prskaju zelenu farbu po travnatim površinama pored gradskih ulica.

- Dva radnika su prskala travu koja je menjala boju iz žute u zelenu. Da li su farbali travu? Da li to zagađuje okolinu? - rekao je He Tao, stanovnik Čengdua, za novine "Čajna dejli".

Ne, sudeći prema gospodinu Jangu, prodavcu u kompaniji "Top Grin" koja proizvodi boju.

- To je samo zelena boja, apsolutno nije toksična. Prodajemo je gradu najmanje pet godina. I mnogi drugi gradovi je kupuju, a popularna je i kod vlasnika golf terena - kaže Jang.

U kompaniji kažu da boja traje 10 do 14 nedelja, da je kiša neće oprati i da od nje i zemlja dobija zelenu boju.

Neki od stanovnika su primetili da im je i obuća pozelenela od hodanja po "bujnim" gradskim travnjacima.

U gradskom zelenilu novinarima su rekli da je u pitanju "hranljiva tečnost" koja pomaže da trava preživi zimu, ali je Jang rekao da njihov proizvod nema hranljiva svojstva.

- Možda su nešto dodali - spekulisao je Jang.

Pogledajte reportažu kineske televizije:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bullet

    6. mart 2013 | 15:20

    Glupi ne glupi oni su 10 godina ispred nas ako ne i vise.

  • risto

    6. mart 2013 | 11:49

    Glupi kinezi

  • Au

    7. mart 2013 | 12:32

    Ne farbaju travu toje kemikalija koja pomaze da se trava brze razvije I sadrzi semenke u sebi te vrste trave nacin toga postavljanja se zove Growgrass Hydromulching. A naj glupljije ovaj sto je napiso ovaj clanak posto nije proverijo ocemu pise..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA