Pogledajte šta gravitacija može da uradi ljudskom telu (VIDEO)

U okviru projekta "Gravitacija", umetnik Majkl Hausmanje napravio je snimak koji pokazuje negativne efekte Zemljine teže na izgled ljudskog tela

  • 0

Umetnik Majkl Hausmanje je u okviru projekta "Graviti" (Gravitacija) napravio snimak koji jasno pokazuje sve negativne efekte gravitacije na izgled ljudskog tela. Sila Zemljine teže u trenutku osobe od 18 godina pretvara u pedesetpetogodišnjake.

- Ono što smo dobili je pomalo uznemirujuće. Vidimo modele koji se ne miču, ali miče se njihova koža pa dobijamo efekt starenja. Odjednom vidimo 18-godišnjake koji u nekoliko sekundi postaju 55-godišnjaci- objasnio je Hausman.

Učesnici ovog eksperimenta sve vreme su skakali na trambolini. Video je napravljen kamerom koja beleži svaki delić sekunde. Montažom je napravljeno da modeli stoje dok se njhovi mišići i koža pomeraju, odnosno stare pod uticajem gravitacije.

Posmatrajući rad Majkla Hausmana, pred očima nam se odvija proces starenja, koji se na snimku baš kao i u realnom svetu odvija neverovatnom brzinom.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA