NAPOKON SREĆNA: U 26. godini prvi put čula glas oca i sina (VIDEO)

Ejmi, koja je rođena gluva, snimljena je kod lekara, koji je njenog oca i sina (6) zamolio da joj se obrate kako bi testirali njen sluh. Od sreće je zaplakala, a emocija su je potpuno preplavile

  • 2

Neverovatan video zabeležio je trenutak kada je 26-godišnja gluva majka prvi put čula glas svog sina. Snimak je objavljen na Jutjubu.

Majka Ejmi, koja je rođena gluva, snimljena je kod lekara koji je njenog oca i šestogodišnjeg sina Blejka zamolio da joj se obrate kako bi testirali njen sluh. Nakon što je po prvi puta u životu začula njihove glasove, Ejmi su potpuno preplavile emocije. Lekari su joj ugradili kohlearni implantat, elektronski uređaj osetljiv na zvuk.

- Zdravo, mama - rekao je Blejk, a Ejmi je klimnula glavom nakon čega su svi u prostoriji počeli da se smeju.

- Osećam se čudno. Potpuno je drugačije - rekla je u suzama.

Uprkos gluvoći, Ejmi je uspela da završi srednju školu i fakultet.

Kvalitet zvuka nije isti kao kod zdravog sluha, ali pacijentima omogućava da raspoznaju glasove i čuju zvukove poput muzike. Šest meseci nakon ugrađivanja uređaja, Ejmi i dalje ide na terapiju i vežbe kako bi poboljšala svoj govor.

- Govor joj je bolji iz dana u dan i sada već može da raspoznaje tekstove pesama. Svaki dan joj je izazov, ali ga ona uspešno savladava - rekla je Ejmina tetka Ketrin Arnold koja je snimak objavila na Jutjubu u septembru 2012. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA