ŽIVA ZAVEJANA: Devojka (23) šest dana bila zarobljena na planini! (VIDEO)

Meri Oven (23) rekla je da ju je njena vera u Boga vodila kroz šest teških dana na hladnoći planine Hud pre nego što ju je primetio spasilački helikopter u subotu ujutru na 1.400 metara nadmorske visine

  • 0

Izdržljiva i odlučna žena dočekala je Uskrs u bolnici, oporavljajući se nakon što je provela šest dana izgubljena i povređena na planini Hud u Oregonu.

Meri Oven (23) rekla je da ju je njena vera u Boga vodila kroz šest teških dana na hladnoći planine Hud, pre nego što ju je primetio spasilački helikopter u subotu ujutru na 1.400 metara nadmorske visine. Prebačena je u bolnicu u Portlandu, gde je lečena od promrzlina.

- Teško je odustati kada je toliko života u tebi - rekla je Meri.

Poslednji put viđena je prethodne nedelje, a njen nestanak je prijavljen u četvrtak. U nedelju se okliznula i posekla nogu.

- Prvo sam iskopala zaklon u snegu da bi se zaštitila od vetra i lošeg vremena - priča Meri.

Kao iskusni alpinista, bila je sigurna da će je pronaći, ali vreme je prolazilo i niko nije došao. Upalila je vatru da bi se ugrejala, a vodu je dobijala topljenjem snega. Šest dana čekala je sama i povređena.

Rekla je da je na Veliki petak videla avione kako preleću planinu i mislila je da su joj molitve uslišene, ali nisu je primetili. Tek u subotu, posle skoro nedelju dana na planini primećena je iz helikoptera i spasena.

Uskrs je provela sa svojom porodicom u bolnici.

Pogledajte reportažu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA