Prelepa vulkanska jezera u Indoneziji! (FOTO)

Vulkan je poznat po tri jezera Tivu Ata Mbupu, Tivu Nuva Muri Ku Fai i Tivu Ata Polo, što u prevodu znači Jezero starih ljudi, Jezero mladića i devojaka i Začarano ili Veštičije jezero. Nalaze se njegovom vrhu i prava su turistička atrakcija ovog dela sveta

  • 1

Ako ste zaljubljenik u prirodu i prirodne lepote, a pritom i avanturista (sa dubljim džepom), mesto koje bi svakako trebalo da posetite je vulkan Kelimutu u Indoneziji.

Vulkan je poznat po tri jezera Tivu Ata Mbupu, Tivu Nuva Muri Ku Fai i Tivu Ata Polo, što u prevodu znači Jezero starih ljudi, Jezero mladića i devojaka i Začarano ili Veštičije jezero, koja se nalaze na samom vrhu u kraterima.

Jezera su veoma popularna na turističkoj mapi ovog dela sveta.

"Mladoliko" i začarano jezero često se pojavljuje na turističkim fotografijama, jer površina vode pleni intenzivnim nijansama tirkizno-plave i smaragdno-zelene boje. Treće jezero, simbolično nazvano Jezero starih je zagasitosivkaste, maltene crne boje.

Vulkan Kelimutu nalazi se na nadmorskoj visini od 1.639 metara, a poslednji put eruptirao je 1968. godine.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA