Pronađena džinovska tarantula na Šri Lanki! (VIDEO)

Novi pauk, koji je nazvan Poecilotheria rajaei, po lokalnom policijskom inspektoru koji je bio vodič timu naučnika, razlikuje se od sličnih vrsta po šarama na nogama i donjoj strani tela

  • 1

Nova vrsta tarantule, veličine čovekovog lica, otkrivena je na severu Šri Lanke. Ima raspon nogu 20 santimetara i prekrivean je raskošnim šarama, a pripada rodu Poecilotheria paukova koji žive u u Indiji i na Šri Lanki.

Novi pauk, koji je nazvan Poecilotheria rajaei, po lokalnom policijskom inspektoru koji je bio vodič timu naučnika, razlikuje se od sličnih vrsta po šarama na nogama i donjoj strani tela.

Prvi put je viđen 2009. godine, kada je za vreme popisa vrsta paukova na Šri Lanci, koji je vodio Ranil Nanajakara, jedan od seljaka popisivačima pokazao mrtvi primerak tarantule. Tada je počela potraga za živim primercima. Inspektor Majkl Radžakumar je vodio tim kroz oblasti koje su se tek oporavljale od građanskog rata, dok nisu našli dovoljno primeraka da bi mogli detaljno da opišu novu vrstu.

- Veoma su retki, vole da žive visoko u drveću, ali zbog seče šuma njihov broj je naglo opao - rekao je Nanajakara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aleksadanr

    5. april 2013 | 16:43

    Eh ala vi kasnite, ovo je vest od pre vise od godinu dana....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA