Kad se prošlost i sadašnjost stope u jednu fotografiju (FOTO)

Delo američkog fotografa Seta Tarasa, ove slike nas podsećaju da su na istom mestu na kome mi danas stojimo mnogi milioni stajali pre nas, rađali se, družili i ginuli

  • 4

Ljubiteljima istorije ovo će biti izvor posebnog užitka! Vizuelno stapanje fotografija iz prošlosti sa onima iz sadašnjosti nije nikakva novost, ali nam se ipak ovo čini kao najdramatičnije koje smo u poslednje vreme videli.

Delo američkog fotografa Seta Tarasa, ove slike nas podsećaju da su na istom mestu na kome mi danas stojimo ili sedimo mnogi milioni stajali pre nas, rađali se, družili i ginuli.

Projekat se zove "Znaj gde stojiš", a stremi da nas podseti na bitne istorijske događaje, uključujući pad Berlinskog zida 1989. godine, invaziju na Normandiju 1944, Hitlerovu posetu okupiranom Parizu i katastrofu cepelina Hindenburg 1937. godine.

Fotografije i prateće reklame deo su marketinške kampanje "History Channel"-a, koji "želi da motiviše ljude da razumeju istoriju mesta u kome žive".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA