Recept za koka-kolu prodaje za 15 miliona dolara na eBay-u (FOTO) (VIDEO)

Klif Kludž tvrdi da je u staroj kutiji, koju je kupio na aukciji među pismima i starim papirima, pronašao formulu za koju tvrdi da datira iz 1943 godine i sada svoj pronalazak želi dobro da unovči

  • 1

Muškarac iz Džordžije tvrdi da je pronašao dugo čuvani recept za koka-kolu u staroj kutiji punoj papira koju je kupio na jednoj aukciji.

 

Klif Kludž sada pokušava da proda ovu vrednu formulu na sajtu eBay za 15 miliona dolara.

 

Kompanija "Koka-Kola", koja recept ovog popularnog pića drži u tajnosti od 19. veka, navodi da bi ta formula mogla da otkrije sličan napitak, ali da to i dalje ne bi bio originalni recept.

 

Kludž, inače diler antikvitetima, pronašao je recept iz 1943. godine u kutiji punoj papira i pisama koje je kupio na jednoj aukciji od poznatog hemičara iz Džordžije.

 

 

Originalnu formulu za koka-kolu 1886. godine osmislio je doktor Džon S. Pemberton i od tada je izvor spekulacija i nagađanja.

 

Original je zaključan u trezoru najvećeg svetskog Muzeja koka-kole u Atlanti.

 

- Ne mislim da je ovo recept za originalnu koka-kolu, to nije moguće. Možda je u pitanju neka kola, ali ne i originalni recept - rekao je Ted Rajan, istoričar i arhivar kompanije.

 

Klundž je odbio da iznese recept i naveo da sumnja da će dobiti milionsku sumu za formulu, ali ipak je uveren da vredi makar nekoliko stotina hiljada dolara.

 

Pogledajte video-snimak:

 

 

(M. R. / Izvor: Dailymail.co.yu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA