Na samrti kupila loto tiket, donela porodici 5 miliona dolara (FOTO) (VIDEO)

Jedan od poslednjih zahteva devojke, znajući tešku finansijsku situaciju roditelja, bio je da nikad ne prestanu da igraju lutriju, iako su svi mislili da je to gubljenje vremena

  • 0

Porodicu Serezo život nije mazio. Hipoteku na kuću ne mogu da plaćaju i zbog toga su na samo korak od iseljenja. Njihov auto je oduzet. Porodični nakit je prodat, ali napokon je sreća došla i do ove porodice.

Rikardo Serezo (44) dao je otkaz u konsultantskoj firmi 2010. godine da bi se starao o svojoj ćerki Savani, koja je patila od teškog bipolarnog poremećaja, zbog koga je morala da bude kod kuće.

Pošto nije bio zadovoljan agencijama koje pružaju usluge nege teško bolesnim osobama, brižni otac je odlučio da tešku bolest olakša svojoj ćerki koliko god da je to bilo moguće.

Nažalost, Savana (14) umrla je prošlog avgusta. Devojka, moždano mrtva, pretrpela je četiri i po sata epileptičnih napada, nakon čega su njeni roditelji odlučili da je isključe sa aparata, na koje je bila priključena.

Jedan od poslednjih njenih poklona roditeljima bila je staklena tegla za keks, a jedan od poslednjih zahteva, znajući tešku finansijsku situaciju roditelja, bio je da nikad ne prestanu da igraju lutriju.

- Savana je jedina koja nas je ohrabrivala da igramo loto. Svi drugi su mislili da je to gubljenje vremena - rekao je njen otac.

Stare tikete čuvao je u staklenoj kutuji za keks, poklonu njihove ćerke.

A onda mu je ove nedelje, devet meseci nakon smrti njihove ćerke, Rikardova žena Boni rekla da uradi nešto sa kutijom punom starih lozova.

Umesto da ih baci Rikardo je odlučio da proveri da li neki od tiketa možda ipak ima dobitnu kombinaciju.

On je odneo 11 lozova u lokalnu radnju, a 9 od njih je bilo bezvredno. Jedan je unovčio za 3 dolara, a poslednji tiket je vredeo više od 600 dolara, ali prodavac nije tačno znao o kojoj sumi je reč.

Ispostavilo se da je loz vredan skoro 5 miliona dolara.

Isplata će biti podeljena tako da će narednih 26 godina porodica dobijati 100.000 dolara i to baš u februaru, mesecu Savaninog rođenja.

- Ona je uvek insistirala da će nam nekako isplatiti novac koji smo ulagali za lečenje, održala je obećanje - rekao je Rikardo koji je uveren da je taj dobitak Savanin blagoslov.

Porodica će sada moći da zadrži kuću i staru Savaninu sobu.

Osim što ne moraju da strahuju za hipoteku, sada ne moraju da brinu da li će moći da priušte koledž za dvoje starije dece.

Takođe, deo novca daće u humanitarne svrhe i donirati lokalnoj crkvi u kojoj su oplakivali Savaninu smrt i u koju su dolazili sa njom.

Pogledajte video:

(M. R. / Izvor: foxnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA