Provozajte se najvišom vrteškom na svetu (VIDEO)

U tematskim parkovima širom SAD ima sedam ovakvih vrteški, ali spram ove koja se okreće brzinom od 56 km na čas i penje na visinu od 120, druge ne predstavljaju konkurenciju

  • 3

Najviša vrteška na svetu, koja se podiže na visinu od 120 metara i pritom okreće brzinom od 56 kilometara na čas, otvorena je u subotu u Teksasu, u zabavnom parku "Six Flags Over Texas" u Arlingtonu.

Nakon što su stigli do samog vrha stuba, oni koji nisu žmurili od straha mogli su da vide ne samo Arlington, već i Dalas i Fort Vort, dok se vrteška, koja može da primi 24 ljubitelja uzbuđenja, okretala praveći krug prečnika 37 metara.

- Oduševljeni smo što se među našim prvoklasnim spravama za vožnju sada našla i najviša vrteška na svetu. Ona pruža potpuno jedinstveni doživljaj uzbuđenja, a osim toga, potvrđuje čuvenu parolu da je u državi Usamljene zvezde sve veće - izjavio je Stiv Martindejl, predsednik zabavnog parka u Arlingtonu.

U tematskim parkovima širom SAD ima sedam ovakvih vrteški, ali u poređenju s ovom u Teksasu, ostale zaista nisu ništa. Druga po visini nalazi se u Džordžiji i visoka je svega 73 metra.

U korist visine, brzina okretanja vrteške u Teksasu smanjena je, međutim, sa uobičajenih 69 kilometara na čas na 56.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA