Ukleta Hitlerova bolnica prvi put otkrivena javnosti! (VIDEO)

Operacioni stolovi, hirurški elementi i čitav inventar bolnice su u veoma lošem stanju i sve deluje kao da je osoblje bilo primorano da napusti zgradu. Mnogi kreveti su ostali nerazmešteni, deo inventara je slomljen

  • 0

Prostorije nacističkog sanatorijuma u Berlinu, u kojoj je bivši nemački diktator Adolf Hitler na početku rata lečen, prvi put su otvorene za javnost. Iskustva iz ovog sanatorijuma nemački diktator je opisao i u svojoj autobiografskoj knjizi "Majn kampf".

Fotograf Andreas Svejn prvi je imao priliku da fotografiše, kako je rekao, "ukletu bolnicu čiji je ambijent pogodan za snimanje horor filmova". Beliz Hajštaten, bolnica koja spada u kompleks od 60 zgrada u Berlinu, izgrađena je pred kraj 19. veka, u početku su se u njoj lečili oboleli od tuberkuloze, da bi tokom Drugog svetskog rata bila pretvorena u vojnu bolnicu. Ovaj kompleks zgrada funkcionisao je kao selo, u kojem se nalazila mesara, pošta, pekara, restoran, pa čak i elektrana.

Ova ustanova je od 2000. godine zvanično napuštena.

- Operacioni stolovi, hirurški elementi i čitav inventar bolnice su u veoma lošem stanju, sve deluje kao da je osoblje bilo primorano da napusti, bolnica izgleda čak i ukleto. Mnogi kreveti su ostali nerazmešteni, deo inventara je slomljen - rekao je fotograf Svejn.

Mnogi građevinci koji su ulazili u prostorije ove bolnice opisali su je kao "veoma laku za ulazak i izgrađenu od pretežno lakog materijala", čak su se mnogi začudili kako je konstrukcija opstala do dana današnjeg.

Zidine ove bolnice korišćene su za potrebe snimanja filma "Pijanista" u kojem je samo bilo dozvoljeno snimati spoljašnjost zgrade.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA