Policajci salutirali "kolegi" pre nego što je uspavan zbog bolesti (FOTO)

- S velikom tugom i žaljenjem objavljujem povlačenje sa dužnosti svog partnera K-9 Kajzera. Kajzeru je nedavno ustanovljeno teško oboljenje, otkazivanje bubrega. Borio se s bolešću sa snagom i hrabrošću kakvu do sada nisam video - napisao je njegov "kolega" policajac Le Bron

  • 7

Nemački ovčar Kajzer, na službi u jedinici K-9 policije Plimuta (Masačusets, SAD), morao je da bude uspavan zbog teškog oboljenja bubrega. Dirljive fotografije na kojima mu dvonožne kolege postrojene salutiraju, ispraćajući ga na njegovo poslednje putovanje, preplavile su internet i dotakle mnoga srca.

U postu na Fejsbuk profilu Fondacije radnih pasa policije Plimuta, policajac Le Breton, koji je hrabrog borca protiv kriminala proveo kroz špalir kolega i zatim svojeručno uspavao smrtonosnom injekcijom, napisao je:

- S velikom tugom i žaljenjem objavljujem povlačenje sa dužnosti svog partnera K-9 Kajzera. Kajzeru je nedavno ustanovljeno teško oboljenje/otkazivanje bubrega. Borio se s bolešću sa snagom i hrabrošću kakvu do sada nisam video.

U daljem tekstu, Le Breton opisuje kako je Kajzer nakon postavljene dijagnoze sve brže propadao, što je njegovog vodiča prinudilo na odluku da ga "teška srca" uspava.

Vest o Kajzerovom dirljivom ispraćaju ubrzo je postala viralna, nakon što je fotografija psa koji žalosnog izgleda leži na veterinarskoj klinici okružen policajcima postavljena na Redit.

Kajzer je Plimutskoj policiji pristupio u martu 2011. kao petomesečno štene koje je poklonila jedna gradska porodica. U K-9 je odamh uspostvaio vezu sa policajcem Le Bretonom, koji je u to vreme još vuek pohađao akademiju, i uspešno je gradio svoju policijsku karijeru, ispunjenu "legendarnim potragama i bezbrojnim sređivanjima loših momaka".

- Kajzer me je o meni i mojoj profesiji naučio više nego što bih ja ikad mogao da naučim njega. Smaram se privilegovanim što sam iz prve ruke bio svedok njegovih hrabrih i herojskih postupaka - napisao je na postu Le Breton, koji se pošto je pas sahranjen zahvalio kolegama na podršci i saosećanju, izjavivši da "lepši ispraćaj ni sebi ne bi mogao da poželi".

(Telegraf.rs / Izvor: "Blic")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA