GENIJALNO: Podzemni parking za bicikle u Japanu (VIDEO)

Da bi rešila problem gužvi a ujedno sačuvala bicikle od krađa i uštedela prostor na ulicama, kompanija "Giken" smislila je ingeniozno rešenje

  • 1

Japan je zemlja poznata po genijalnim izumima koji pomeraju granice inovativnosti. Najnoviji u nizu je podzemni parking za bicikle, koji, osim što čuva vaš prevoz od krađe, u isto vreme štedi prostor na ulicama grada.

I dok su ulice u gradovima Japana pretrpane automobilima i vozilima gradskog prevoza, bicikl je prevoz za koji se, zbog gužvi, odlučuje sve veći broj ljudi. Da bi rešila novonastali problem a ujedno sačuvala bicikle od krađa i uštedela prostor, kompanija "Giken" smislila je ingeniozno rešenje - podzemni parking.

Sistem pod nazivom "Eco Cycle" je ekološki sistem, koji pomoću robota skladišti bicikle na dubini od 11 metara ispod zemlje.

Na video snimku koji se pojavio na Jutjubu možete videti jednostavano pojašnjenje kako sistem funkcioniše.

Na bicikl se zakači čip koji će registrovati vaš bicikl i otvoriće vam vrata parkinga. Pritiskom na zeleno dugme vrata hvataju vašeg dvotočkaša za prednju gumu i uvlače ga u parking, spuštajući ga na jedno od slobodnih mesta, a vi dobijate karticu sa brojem parking mesta.

Kad poželite da preuzmete vašeg dvotočkaša, karticu prislonite na mašinu, on je registruje i sistem vam, automatski, u roku od osam sekundi vraća vozilo.

Pogledajte video:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA