Devojčica ušla u Tursku s pasošem igračkom i slikom jednoroga!

- Pasoš čak i ne izgleda stvarno. Po sebi ima zlatne medvediće i drugačijeg je formata od mog i suprugovog. Čak su pitali Emili koliko joj je godina, pre stavljanja pečata - priča devojčicina majka Niki

  • 1

Devetogodišnja Emili Heris iz Južnog Velsa uspela je da uđe u Tursku sa pasošem igračkom, koji ju je identifikovao kao ružičastog jednoroga. Službenici na aerodromu u Antaliji su čak udarili i pečat u njene "putne dokumente", iako je fotografija u pasošu prikazivala plišanu igračku.

Emilini roditelji bili su više nego iznenađeni kada su, nakon sletanja, shvatili da su poneli pogrešan pasoš. Dokument koji je Emili predala graničnim službenicima bio je pasoš igračka za jednoroga Lili Heris, proizvođača "Bear Factory".

- Nismo shvatili grešku sve dok nismo predali pasoše. Nastupio je trenutak panike kada smo pomislili da će nas uhapsiti ili nešto slično, ali ništa se nije dogodilo. Pasoš čak i ne izgleda stvarno. Po sebi ima zlatne medvediće i drugačijeg je formata od mog i suprugovog. Čak su pitali Emili koliko joj je godina, pre stavljanja pečata - priča devojčicina majka Niki.

Granični službenici svih zemalja moraju da skeniraju pasoše i da provere podatke o putniku pre nego mu dozvole ulazak u zemlju, što se, očito, nije desilo u ovom slučaju.

- Čak ni fotografija u pasošu nije bila Emilina, već slika ružičastog jednoroga. Da sve bude još smešnije, čak nismo ni poneli jednoroga sa sobom na odmor. Dobro smo se nasmejali tome što je službenik čak stavio i pečat u pasoš, ali istovremeno, ovo je prilično zabrinjavajuća činjenica za svakog roditelja, budući da smo videli koliko je lako prošvercovati dete u neku drugu zemlju - rekla je Niki Heris.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ševarice

    14. jun 2013 | 12:46

    Mora da je brkati turski policajac bio skoncentrisan na mamu devojčice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA