ŠOK ZA RODITELJE: Dete sa četiri noge rođeno u Namibiji (FOTO)

Dvomesečni Andru se oporavlja nakon operacije uklanjanja udova, koja je trajala devet sati, i za sada dobro reaguje na terapiju. Namibijska vlada je platila operaciju kroz fond koji pomaže pacijente koji nemaju pristup privatnoj medicinskoj zaštiti

  • 4

Namibijska beba koja je rođena sa četiri noge, imala je hirurški zahvat uklanjanja udova nakon što je Vlada platila operaciju.

Porparol Vlade je rekao da je dvomesečni dečak rođen sa četiri noge dobro reagovao na operaciju kojoj je podvrgnut u južnoafričkoj bolnici.

Ester Pols iz namibijskog ministarstva zdravlja i socijalne zaštite rekao je da su doktori Crvenog krsta u Memorijalnoj dečijoj klinici u Kejptaunu izveli operaciju koja je trajala devet sati, kako bi udovi bili odstranjeni.

Beba Andru se sada oporavlja u Centralnoj državnoj bolnici u namibijskoj prestonici. Bebina majka je potvrdila da Andru brzo reaguje na terapiju, nakon dana provedenog na intenzivnoj nezi.

Namibijska vlada je platila operaciju kroz fond koji pomaže pacijente koji nemaju pristup privatnoj medicinskoj zaštiti.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nezadovoljština

    25. jun 2013 | 14:57

    Lektor Šapić bi sigurno tu i tamo nešto promenio u ovoj vesti.

  • zullu

    25. jun 2013 | 17:43

    Hteli ste reći u Nambiji?

  • Goxy

    25. jun 2013 | 17:41

    Coa tebro svom narodu si potreban... Neka doktorat pokaze svoje na delu......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA