Indijac napravio repliku Tadž Mahala u čast pokojne žene (FOTO) (VIDEO)

Poput velelepnog mauzoleja, koga je u 17. veku sagradio Šah Džahan u znak sećanja na suprugu koja je preminula na porođaju, tako je i replika koju je napravio penzioner iz Indije nastala iz njegove ljubavi prema preminuloj supruzi

  • 1

Faizul Hasan Kadari (77) iz Indije sagradio je repliku čuvenog mauzoleja Tadž Mahal u znak sećanja na svoju preminulu suprugu Tadžamuli Begum, koja je umrla 2011.

Poput velelepnog Tadž Mahala, kojeg je u 17. veku sagradio Šah Džahan u znak sećanja na suprugu koja je preminula na porođaju, tako je i kopija koju je napravio penzioner iz Indije nastala iz ljubavi.

Naime, Kadarijeva supruga rekla mu je dok je bila teško bolesna da misli da će je on nakon njene smrti zaboraviti, jer nisu imali dece. Međutim, Kadari joj je, dok je ona bila na samrti, obećao da će podići mauzolej u kojem će ona počivati, da će nositi njeno ime i koji će biti nalik čuvenom Tadž Mahalu.

Svoju reč nije pogazio. Rasprodao je svu svoju imovinu za oko 15.000 dolara i započeo gradnju. Njegov mauzolej prostire se na površini od 5.000 metara kvadratnih, a nalazi se u mestu Bulandšar. Kako bi je kompletno završio, potrebno mu je još novca. Prema njegovim rečima, ne namerava da pozajmljuje novac, već će pokušati da od svoje penzije završi svoj mauzolej i tako ispuni zavet.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA