DŽINOVSKA GLAVA: Dečaku (2) deformisano lice zbog nepoznate bolesti (FOTO) (VIDEO)

Mališan Ejdan Jakovjak Smit iz Britanije pati od nepoznatog poremećaja koji lekari pokušavaju da utvrde sistemom eliminacije. Dečak ne može da priča i hoda, oštećeni su mu mozak, kičma i ima promene na koži

  • 0

Ejdan Jakovjak Smit, dvogodišnjak iz Britanije, boluje od nepoznate bolesti zbog koje ima veliku, deformisanu glavu, leđa i promene na koži. Njemu je mozak oštećen, lice mu je potpuno izmenjeno i verovatno nikada neće moći da govori ili da se samostalno kreće.

Doktori nemaju predstavu od čega mališan boluje i nagađaju sa dijagnozama praktično od kada je rođen! Britanski "Dejli mejl" prenosi da je Ejdan prevremeno rođena beba, a prema rečima njegovih roditenja Viki i Karla, lekari bukvalno sistemom eliminacije pokušavaju da utvrde od koje bolesti pati njihovo dete.

- Do sada su utvrdili da Ejdan ima 40 različitih simptoma. Najpre su sumnjali da boluje od gigantizma, ali sada sumnjaju na jedan drugi genetski poremećaj - kažu roditelji, koji su se potpuno posvetili brizi o sinu.  Oni kažu da Ejdan, ipak, reaguje na njih i da na neki način uspevaju da komuniciraju.

- Šalje nam poljupce, smeje se i kikoće. Tačno znamo da nas prepoznaje - kažu Viki i Karla, koji su naglasili da pored svih zdravstvenih problema porodica Smit se muči i sa birokratijom i administracijom.

Naime, zbog toga što doktori ne znaju da odrede dijagnozu, roditelji ne mogu da računaju na socijalnu pomoć.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA