Siromašnima prodavali meso staro 46 godina!

Prepakivana bajata hrana izvožena je u Vijetnam, a na svakoj toni pokvarenog mesa prevaranti su zarađivali 2.000 evra

  • 6

Kineska policija zaplenila je na jugu te zemlje 20 tona pokvarenog mesa među kojim su bile i pileće noge kojima je rok trajanja istekao 1967. godine. Pored njih, improvizovana fabrika za prepakivanje bajatog mesa u gradu Naning, pakovala je i govedinu i hrskavice kojima je rok trajanja istekao pre više decenija.

Prema navodima lokalnih medija, takva hrana izvožena je u Vijetnam, a na svakoj toni pokvarenog mesa zarađivali su 2.000 evra. Nije poznato koliko je hrane prodato pre policijske zaplene, ali se zna da je ona bila namenjena siromašnima, jer je bila jeftinija od ostalih mesnih proizvoda.

Hrana je tokom priprema za prodaju prana izbeljivačima, a za obradu bajatog mesa korišćene su razne hemikalije. Takođe, ubrizgavanjem tih supstanci prevaranti su povećavali težinu pokvarenog mesa za čak 50 procenata.

- Kompletan prostor u toj fabrici gde se prepakivala hrana toliko je smrdeo na ribu i bilo je tako prljavo da se u njemu nije moglo izdržati više od dva minuta - kaže Li Đianmin iz lokalne policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikola

    10. jul 2013 | 00:14

    A kod nas je kao bolje?! Kupim pre neki dan pileći file u Idei, dodjem kući i otpakujem, a file smrdi na raspalu crkotinu...

  • BSBS

    9. jul 2013 | 16:41

    Strahota

  • dačo

    10. jul 2013 | 05:27

    Žiko nije ni kod nas bolja situacija... Ovolika Srbija, ovoliko prostranstvo a mi uvozimo piletinu sumnjivog porijekla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA