Izum koji će naterati muškarce da peru ruke nakon mokrenja!

Ideje ovog proizvoda je da muškarci nakon uriniranja odmah operu ruke, a da ta voda ujedno služi i za ispiranje urina, da bi se na taj način uštedela voda

  • 1

U pokušaju da muškarce natera da peru ruke posle uriniranja, letonski dizajner Kaspars Jursons osmislio je revolucionarno rešenje - pranje ruku nad pisoarom u kom vršite nuždu.

"Tandem" je ime unapređenog pisoara sa lavaboom, a dizajner smatra da će njegov izum doneti sasvim novo iskustvo u svakodnevnu rutinu.

- Muškarac je izumeo bicikl i promenio navike kretanja ljudskih bića zauvek. Tandem nije bicikl, ali njegova jednostavnost i funkcionalnost donose sasvim novo iskustvo u vaše svakodnevne navike - izjavio je Jursons.

Ideje ovog proizvoda je da muškarci nakon mokrenja odmah operu ruke, a da ta voda ujedno služi i za ispiranje urina, ne bi li se tako uštedela voda.

Takođe, potrebno je napomenuti i da se voda iz slavine pokreće putem senzora što je velika stvar kad je higijena u pitanju.

- Ako nemate naviku pranja ruka nakon uriniranja, ovo će vas definitivno podsetiti na to što treba da uradite - rekao je dizajner.

Istraživanje napravljeno na Univerzitetu Mičigen pokazalo je, nakon posmatranja navika 4.000 muškaraca u toaletima, da muškarci peru ruke oko šest sekundi. Preporučeno vreme pranja, kako bi se ubile bakterije na rukama je 20 sekundi.

Istraživanje je pokazalo da 15 odsto muškaraca uopšte ne pere ruke, a oni koji ih peru ignorišu sapun koji je ključan za ubijanje bakterija na rukama.

(Telegraf.rs / Izvor: now.msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA