Mladić čija je priča dirnula milione ljudi (VIDEO)

Amerikanac Zak Soubiak (18), pevač i tekstopisac, skrenuo je pažnju na sebe neverovatnim darom za muziku i optimizmom koji je širio. Želeo je mnogo, ali je njegove planove prekinula teška bolest

  • 4

Zak Soubiak (18) voleo je život, voleo je da zasmeje ljude, voleo je da svira gitaru i da bude okružen ljudima. Želeo je da studira i postane bolji, obrazovaniji čovek. Sanjao je male stvari koje donose sreću. Međutim, sve je palo u vodu kada je oboleo od retke vrste raka i saznao da mu je ostalo samo nekoliko meseci života.

Soubiak je bio pevač i tekstopisac iz mesta Stilvoter u Minesoti, SAD. Njegov singl "Clouds" privukao je veliku medijsku pažnju na sajtu Jutjub.

Ovom talentovanom tinejdžeru sa 14 godina dijagnostikovana je retka vrsta raka kostiju, koja uglavnom pogađa decu. Soubiak je deset puta operisan, a bio je na više od 20 hemoterapija. Nakon dijagnoze počeo je da piše pesme, a zatim je oformio i bend "A firm handshake" sa svojim prijateljima.

Lekari su 2012. godine rekli Zaku da mu je preostalo godina dana života, a nakon tužne prognoze on je i napisao svoj najveći hit "Clouds" koji je do trenutka smrti dostigao preko 3 miliona pregleda, dok danas ima 8 miliona.

Soubiak je preminuo krajem maja, a za života je neprestano plenio svojom mudrošću, prenosimo vam neke od njegovih poruka:

- Možete da sedite u podrumu i čekate ili možete izaći i raditi lude stvari-

- Radite ono što vas čini srećnim i svaki trenutak dišite punim plućima -

- Smrt je samo još jedna stavka u agendi-

- Želim da me upamtite kao klinca koji nije prstao da se bori i koji nije izgubio -

Zak mnoge snove nije uspeo da ostvari, ali je poslužio kao inspiracija mnogima, nadamo se da će i vas nadahnuti njegova priča i nemerljiva želja za životom koji je prerano izgubio.

Pogledajte video:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA