DA LI JE OVO ČUPAKABRA? Nepoznato stvorenje nađeno u Americi (FOTO)

Zver, koja najviše podseća na psa i koja prema legendi napada i isisava krv domaćim životinjama, uhvaćena je i uslikana u Severnoj Karolini

  • 7

Legendarna zver Čupakabra, mitska divlja životinja koja napada stoku i isisavava joj krv do smrti, konačno je ulovljena i fotografisana u Americi. Žena pod imenom Ramona poslala je fotografiju čudne životinje koja je snimljena u Pijedmontu u Severnoj Karolini.

Životinja, koja najviše podseća na psa, prema legendama je prvi put primećena 1995. u Portoriku i od tada je prijavljivana više puta širom Južne i Centralne Amerike.

S druge strane, naučnici navode da nije reč o nekakvom mitskom vampiru već se radi o obolelom kojotu koji je zaražen parazitima.

Inače, ime Čupakabra je zapravo spoj dve španske reči: "chupar" (sisati) i "cabra"(koza). Kroz istoriju je ova zver opisivana kao reptil koji ima šiljke na leđima, oštre zube i velike očnjake, kao vampir.

Podsetimo, nedavno je i u Belorusiji uhvaćena misteriozna zver za koju su pojedini meštani tvrdili da je Čupakabra, dok su veterinari izjavili da je reč o rakunolikom psu.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • BgPetara

    30. jul 2013 | 12:32

    Bolesna Amerika

  • GLUPA FARMA

    30. jul 2013 | 19:21

    Ja citam CABARKAPA od silnih bombardovanja inf. o njemu,poceo mi se i prividjat' :D

  • pobješnjeli max

    30. jul 2013 | 16:31

    Mi in bosnia eat takve stvari evri viken kad odemo s rodjaci na roštilj i to takve stvari, kakve čupakabre kakvo što

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA