U koliko sati ustaju uspešni ljudi?

Direktori velikih kompanija i najuspešniji biznismeni današnjice ustaju rano, a do doručka uspevaju da pročitaju mejlove, druže se sa decom i krenu na posao

  • 4

Ko rano rani, dve sreće grabi. Staru narodnu izgleda da primenjuju uspešni direktori IT kompanija širom sveta, pa tako većina modernih biznismena dobrom organizacijom i jutarnjim navikama uspeva da bude u vrhu svetskih lidera.

Tim Kuk, direktor kompanije Epl, svoj dan počinje oko 4:30 slanjem mejlova nakon čega odlazi u teretanu. Tek posle vežbanja na red dolazi posao. On prvi dolazi u kancelariju i poslednji izlazi iz nje.

Stiv Džobs je bio ranoranilac, svoj dan je započinjao u šest sati. Verovatno je Tim Kuk oblikovao svoje jutarnje navike, ugledajući se na bivšeg direktora Džobsa.

- Ustajem oko šest i radim dok se deca ne probude. Onda doručkujemo, uradimo domaće zadatke i odvezemo se do škole. Ako imam sreće, radim od kuće još koji sat, ali najčešće odlazim na posao oko devet. Osam ili devet - rekao je svojevremeno Džobs za jedan američki magazin.

Tim Armstrong, izvršni direktor kompanije AOL, svoj radni dan započinje u pet sati. On se budi jako rano, proverava i šalje mejlove, radi vežbe i čita do sedam.

- Nisam spavalica i nikada nisam bio, život je previše uzbudljiv da bi se spavalo - kaže on.

Hans Vestberg, generalni direktor Eriksona, retko stiže u kancelariju posle osam, a pre nego što dođe na posao proveri i pošalje mejlove. Kasno ide na spavanje, ali kaže da mu je to sasvim dovoljno sna.

- Naša kompanija nikad ne spava, vodimo posao u 180 zemalja, tako da ne postoje realna jutra i noći - rekao je Vestberg.

Vitorio Kolaro, direktor kompanije Vodafone, budi se u šest sati, radi vežbe i počinje s poslom. Odlazi na spavanje oko pola 12.

Marisa Mejer iz kompanije Jahu spava jedva četiri sata, jer joj takav tempo diktira posao kojim se bavi.

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Deki

    31. jul 2013 | 09:43

    Zamenio dan za noc. Lezim oko 12 u podne majke mi. Evo jos sam budan. A budim se oko osam uvece. :D

  • Vrac

    31. jul 2013 | 00:45

    Ustajem u 6:30 xaxaxa

  • lana

    1. avgust 2013 | 15:35

    Pa da moraju maximalno iskorostiti dan jer ce ih od tog tempa svejedno udariti infarkt kad tad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA