Dečak riba: Koža mu kao krljušt

Mališan iz Kine boluje od retkog genetskog poremećaja zbog kojeg trpi konstantne bolove, koža mu je suva i zadebljana i izgleda kao da po celom telu ima kraste

  • 8

Pan Ksijang, osmogodišnjak rođen u Kini, boluje od ihtioze, retkog genetskog poremećaja usled kojeg mu koža izgleda kao da je riblja krljušt. Njegova koža je suva i oštećena, a na zglobovima ima zadebljanja koja mu onemogućavaju pokretljivost zglobova na rukama i nogama.

Zbog stanja u kojem se nalazi dečak trpi konstantne bolove. On ne može ni da zaspi zbog iritantnog svraba. Najgore u celoj situaciji jeste što za oboljenje nema leka.

Inače, ihtioza je oboljenje zbog kojeg koža dehidrira i nema potrebnu vlažnost. Zbog suvoće ona je zadebljana, peruta se i ljušti. Osoboma obolelim od ihtioze, što je zapravo grčka reč za ribu, jedina terapija jeste konstantna nega. Oboleli se tretiraju visokohidrantnim kremama i uljima kako bi koža dobila kakvu-takvu vlažnost.

- U kožu moraju da se utrljavaju kreme i losioni kako ne bi popucala. Ukoliko se to dogodi, vrlo je verovatno da će uslediti neka infekcija, što za obolele može biti fatalno - kažu stručnjaci.

Podsetimo, prošle godine, emitovan je dokumentarac o tinejdžeru iz Vijetnama koji takođe boluje od iste kožne bolesti. Moguće je da je njegovo teško stanje posledica američkog hemijskog oružja korišćenog tokom Vijetnamskog rata.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nevena

    31. jul 2013 | 16:01

    Mila, jer si ti normalna, sa takvim razmišljanjem niko se u tebe neće zaljubiti.

  • Avala

    31. jul 2013 | 18:03

    I sad ceo zivot mora da zivi sa takvim bolovima i svrabom.... :( Jadan decko...

  • Dragana

    31. jul 2013 | 18:21

    Jadna djeca,jadan djecak,,,Sta mu je rat donio?Bolest i da se ovako jadan pati....Grozno i strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA