JUNAČINA: Masira šape lavu od 250 kilograma (VIDEO)

- Moji prijatelji misle da sam poludeo kad se usuđujem da budem toliko blizak sa odraslim lavom. On obožava kada mu masiram šape - rekao je Šandor Larenti

  • 6

Šandor Larenti (18) i lav Zavu, težak “sitnih” 250 kg uživaju družeći se i igrajući u njihovom domu u Johansburgu. Odrasli su zajedno i najbolji su prijatelji. I tako dok većina tinejdžera sedi ispred kompjutera, Šandor se bavi malo opasnijim hobijem, dresiranjem lavova.

Dok drugima neraskidivo prijateljstvo sa 250 kilograma teškim lavom Zavom ledi dah, njemu se čini sasvim normalnim. Svakog dana se igraju i grle, a osim bliske igre, Šandor lavu bez problema masira i šape.

- Moji prijatelji misle da sam poludeo kad se usuđujem da budem toliko blizak sa odraslim lavom. Zavu voli da bude u centru pažnje, a naprosto obožava kad mu masiram šape - rekao je Šandor i dodao kako je većina lavova kojima se bavi rođena u periodu kada je počeo da uči ovaj “posao”.

Iako nije jedini, Zavu mu je ipak najbolji prijatelj. U poslu nije sam, već mu pomaže otac Aleks (54).

- Lavovi su vrlo snažni. Njihovi zubi mogu da vam nanesu mnogo štete. Da se okomi na mene, verovatno ne bih preživeo, ali uz iskustvo mog oca, teško da bi me lav napao. Ključno je da ne pokažete strah prema njima, inače bi to mogli iskoristiti protiv vas - kaže Šandor.

Uprkos sigurnosti koju pokazuje, njegov otac priznaje da se ponekad boji za sina.

- Lavove možete trenirati za štošta, ali ne i za to da vas ne pojedu. Šandoru posao odlično ide, ali ponekada mi nije baš svejedno - kaze otac Aleks.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24 sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA