Vrućina ga sprečila da lažira smrt i izbegne batine

Nakon što su ga brutalno pretukli pripadnici parapolicijskih snaga, muškarac u gradu Vuhanu u Kini pravio se mrtav, ali zbog nesnosne vrućine nije mogao da izdrži da ne popije gutljaj vode

  • 0

Plan kineskog trgovca da izrežira vlastitu smrt nakon što su ga pretukli lokalni čuvari reda, propala je pošto nije mogao dovoljno dugo da glumi na nesnosnoj vrućini, preneli su danas državni mediji.

Više od deset ljudi je tvrdilo da su čenguani - pripadnici parapolicijskih snaga - nasmrt pretukli prodavca gaziranih pića u centralnom gradu Vuhanu u Kini.

Kako su prenele agencije Sinhua i AFP, zbog navodne brutalnosti u Vuhanu došlo je i do okupljanja demonstranata koji su tražili više hiljada dolara odštete, dok je prodavac po imenu Han nepomično ležao na nosilima prekriven čaršavom. Han je iznenada skočio s nosila, popio gutljaj pića i zaplakao: "Previše je vruće. Ne mogu više da izdržim", prenela je agencija Sinhua.

Delovi Kine su izloženi izuzetno visokim temperaturama ovog leta i ispostavilo se da je vrućina, koja je dostizala 45 stepeni, bila previsoka i za Hana. Policija je uhapsila Hana i dvojicu drugara zbog remećenja javnog reda, navela je agencija.

Čenguani su, inače, već izvesno vreme na lošem glasu zbog zloupotrebe vlasti. Prošlog meseca šestorica čuvara reda je prebila nasmrt jednog prodavca lubenica u centralnoj provinciji Hunan, što je dovelo do protesta.

Vlasti su nakon toga preduzele mere kontrole kako bi sprečile izbijanje nereda u zemlji i angažovale veći broj policajaca da prate rad čenguana.

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA