MAJSTOR: Pobegao iz kovčega bačenog sa 4.000 metara (VIDEO)

Bekstvima iz nestvarnih situacija je počeo da se bavi kao dete, a 1990. godine je izveo svoj najopasniji nastup kada je bio zaključan u kavez kojim je bio spuštan kroz rupu na ledu

  • 1

Majstor za bekstva Entoni Martin uspeo je da se oslobodi iz mrtvačkog kovčega koji je bačen sa visine od 4.400 metara i bezbedno se spusti na zemlju, u državi Ilinois u SAD.

Američki umetnik se smestio u drevni mrtvački sanduk, ruke su mu bile vezane lisicama koje su bile vezane za kaiš kojim je bio opasan, a desna ruka je bila vezana lancem za unutrašnjost sanduka. Poklopac kovčega, koji je bio bačen iz aviona, bio je zatvoren zatvorskom bravom za koju nije bilo ključa.

Tokom pada su ga dva padobranca održavala u ravnoteži, a pad su usporavali mali padobrani koji se koriste za usporavanje trkačkih automobila i borbenih aviona.

Martin (47) počeo je da izučava umetnost bekstva od svoje šeste godine kada mu je otac "pokvario" uživanje u magiji objasnivši mu trik sa naliv perom koje lebdi.

- Mislio sam da veština i znanje mogu nadmašiti trikove i magiju - rekao je jednom prilikom Martin.

Bekstvima iz nemogucih situacija počeo je da se bavi sa 11 godina, a 1990. u februaru je izveo svoj najopasniji performans - bio je zaključan u kavezu koji je spuštan kroz rupu na ledu u zaleđenu vodu, a trebalo mu je minut i 45 sekundi da se oslobodi.

Pogledajte video-snimak:

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA