PRIBOR ZA LEVORUKE: Od penkala, preko makaza do palice za golf (VIDEO)

Penkalo vam je pravilo problem u osnovnoj školi, a makaze i razni otvarači vas muče godinama? Opustite se, postoje proizvodi prilagođeni i vašim potrebama

  • 2

Da li su levoruki brži ili sporiji od "dešnjaka? Da li su skloniji inicijativi ili povlačenju? Da li im bolje ide biznis ili umetnost? Dok nekoliko nauka traži odgovore na ova pitanja, trgovina ne gubi vreme: veliki broj proizvoda namenjenih isključivo levorukima sve je dostupniji.

MAKAZE

Prave makaze za levoruke imaju obrnuto postavljena sečiva u odnosu na standardne, tako da možete da vidite svoju liniju sečenja i pravite pravilne rezove. Ove makaze prave se i za manikir kao i za krojenje.

PENKALO

Naši nešto stariji levoruki čitaoci sigurno se sećaju jedne od najvećih muka s početka školovanja. Učiteljice su insistirale da se piše penkalom, što je već po sebi bilo dovoljno komplikovano. Dodatna nevolja za one koji pišu levom rukom bila je u tome što su - pišući u kontra smeru od ostalih - rukama prelazili preko neosušenog mastila. Rezultat su bile mrlje po papiru, šakama a neretko i po odeći.

Rešenje se konačno pojavilo: penkalo za levoruke, sa patronama posebno prilagođenim za korišćenje onima koji pišu "naopako".

KUHINJSKI PRIBOR

1. Otvarač za konzerve

Ovaj kuhinjski "gedžet" funkcioniše slično kao i standardni, osim što je oštrica sa leve strane, prilagođena prirodnom pokretu levorukih ljudi.

2. Nož

Sečiva ovih noževa okrenuta su na desno, kako bi se sprečilo uvrtanje ruke onoga ko seče i omogućio pravilan rez.

3. Vadičep

Standardi vadičepi funkcionišu tako što ih korisnih okreće u smeru kazaljke na satu, dok oni prilagođeni levorukima rade - obrnuto, pa boce vina možete da otvarate u prirodnom položaju ruke.

PALICA ZA GOLF

Glava golf palice na onima prilagođenim levorukim ljudima okrenuta je tako da igrač može da zamahne s leva na desno.  Ovde se ne radi samo o pukom okretanju, već sama palica mora biti konstruisana kao "odraz u ogledalu".

O tome kako levoruki proslavljaju "svoj" dan kao i kako su bili tretirani tokom istorije pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • slobodan

    14. avgust 2013 | 02:03

    e jeste vala, stalno sam bio umazan od mastila...

  • dajana

    14. avgust 2013 | 18:53

    Da ne spominjem kolliko sam vrhova penkala i hemijskih olovaka polomila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA