BEZ USPOMENA: Devojka koja nema sećanja!

Posle pada niz stepenice, Rozi Pali iz Birmingena shvatila je da ne prepoznaje svoju porodicu i da se ne seća ničega iz prošlosti

  • 5

Rozi Pali (18) iz Birmingema imala je samo 16 godina kada je pretrpela ogroman udarac i dobila encefalitis, zbog čega nije mogla da se seti svoje prošlosti. Ona se sada trudi da sakupi bitne momente iz života i pokušava da "sklopi" svoje detinjstvo, gledajući fotografije.

Avgusta 2011. godine, tinejdžerka je pala sa stepenica, nakon čega je odvezena bolnicu. Kada se osvestila, uplašena devojka nije mogla da prepozna majku i dva mlađa brata. Zaboravila je čak omiljeno jelo, pop bend koji voli i činjenicu da zna da jaše konja.

- Ne mogu da se setim ničega pre bolesti. Izgubila sam prijatelje iz detinjstva jer ih nisam prepoznala - rekla je Rozi.

Palijeva je sada okružena porodicom i stvarima koje bi mogle da joj pomognu da vrati sećanje.

- Kada gledam fotografije, vidim da sam bila srećna, ali to su crne rupe u mojoj glavi. Život mi je sad posvećen stvaranju novih uspomena - zaključila je Rozi.

Stručnjaci kažu da ima 4.000 novih slučajeva ove retke bolesti koja se identifikuju svake godine u Velikoj Britaniji. Uzrok oboljenja je vrsta herpes virusa koji je odgovoran za hladne čireve i boginje.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bond

    14. avgust 2013 | 14:19

    Dok je Tito bio ziv,ovde je bio raj. A niko od nas nemoze da se seti kakav je to raj postojao.

  • Bivsi

    15. avgust 2013 | 12:01

    Ima i onih koji bi rado oboleli od ove bolesti...

  • Lara

    14. avgust 2013 | 17:24

    E jadni Bonde. Koliko ti ništa ne znaš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA