PROCENITE SAMI: Da li je ova fotka sa Marsa lažnjak?

Boja pejzaža deluje čudno za Mars, nebo je pogrešne boje, oblaka ima previše i imaju kompjuterski izgled, smatra autor tekstova o astronomiji Fil Plat

  • 2

Interesantna fotografija Marsa u sumraku na kojoj se navodno vide svetle tačke na nebu − Zemlja, Venera i Jupiter, osvanula je na blogovima i društvenim mrežama.  Na internetu možete naći bezbroj kopija ovakvih fotografija, ali postoji jedan problem − nisu stvarne.

Autor tekstova o astronomiji Fil Plat napisao je kritike u vezi sa ovom fotgrafijom "sa Marsa". Pošto ima iskustvo sa fotografijama iz svemira, odmah je došao do zaključka da je lažna. Boja pejzaža deluje čudno za Mars, nebo je pogrešne boje, oblaka ima previše i imaju kompjuterski izgled.

Po njegovom mišljenju, ova fotografija je obrađena da bi prikazala realnu situaciju. Kaže da je problem što ih ljudi stavljaju bez argumenata i bez internet linka originalnog izvora.

Sumnje koje Plat ima ne može da dokaže, ali je uvećao fotografiju i video u levom uglu slova NE (northeast) koja u prevodu znači severo-istok. To su skraćenice koje se koriste za kompjuterske softvere u planetarijumu za prikaz neba.

- Postoje stvarne, aktuelne i neverovatne slike sa Marsa. Činjenica je da su one realne i uzbudljivije nego bilo koja lažna, i potvrđuju postojanje bića sa drugih planeta - zaključio je Fil Plat.

(Telegraf.rs / Izvor:discovermagazine.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA