DERU: U Veneciji za 4 kafe i 3 likera 100 evra!

Sedmoro turista iz Rima šokiralo se u čuvenom "Kafe Lavena" na Trgu Svetog Marka, gde je kompozitor Rihard Vagner svakog jutra pio kafu do svoje smrti 1883.

  • 6
Venecija Foto: Carl Warner

Sedmoro turista iz Rima šokiralo se kada je u jednom kafeu u Veneciji, koja važi za prilično skup grad, za četiri kafe i tri likera dobilo račun od preko 100 evra!

Pomenuti kafić je čuveni "Kafe Lavena" na Trgu Svetog Marka, gde je nemački kompozitor Rihard Vagner običavao da svakog jutra pije kafu do svoje smrti 1883.

Ono što rimski turisti, koji su svoj račun postavili na Fejsbuku, nisu pročitali u karti pića je "muzički dinar" od šest evra po osobi. Za njih sedmoro on je činio 42 evra, odnosno gotovo pola računa, piše Rojters.

Vlasnici kafea otvorenog 1750. i gde mušterije goste kelneri obučeni u crne sakoe, a kamerni orkestar svira, kažu da su sve cene (šest evra za kafu i 10 za liker), uključujući i honorar za muzičare, odštampane na meniju.

- Ako im je bilo preskupo, trebalo je da odu negde drugde poput ostalih. Ili da popiju kafu u baru gde ona košta jedan evro - rekao je menadžer Masimo Milaneze listu "Korijere dela Sera".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ja

    20. avgust 2013 | 14:51

    Sto nisu pogledali cenovnik, ko ih sisa!

  • Ivana B.

    20. avgust 2013 | 14:56

    Ako je pisalo na karti , onda je ok .. Cemu frka .. Takva mesta i nisu za svakog ..

  • Matke

    20. avgust 2013 | 14:26

    Mislim da ste dobro prosli za 100€, kada sam pre nekoliko godina bio u tamo kafa je bila oko 20 €....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA